Kostýmy a Masky

Kostýmy a Masky

Téměř v každé kultuře nalezneme pojem karneval nebo také masopust. A co to vlastně znamená a odkud pochází? Již před stovkami let příznivci katolického náboženství v Itálii začali s tradicí pořádání festivalu s kostýmy těsně před prvním dnem půstu, jelikož katolíci neměli jíst maso během půstu. A tak jejich festival označili jako Carnevale (Karneval), což doslova znamená „dát pryč maso“. Postupem času se karneval stal dosti oblíbený a slavný a rozšířil se do všech katolických zemí v Evropě. A díky Španělům, Francouzům a Portugalcům se oslavy rozšířili i do Severní a Jižní Ameriky. Je ale velice zajímavé, že na karnevalových kostýmech jak je známe i dnes měli velkou zásluhu Africké tradice a kultury, a to díky otrokům v 19. Století. V afrických kmenech si své kostýmy zdobili především peřím, korálky, kostýmy atd. Nasazovali si masky vyrobené také ze dřeva, a tím tak dávali větší váhu duchovnu. Dnes se karnevalové kostýmy nosí i při jiných událostech a svátcích. Nesmíme opomenout narozeniny, Silvestr nebo také divoké rozlučky se svobodou. Karnevalové kostýmy nejen pro karneval. V současné době je Karneval a masopust pod taktovkou taneční zábavy, lidové zábavy v maskách. Karnevalové kostýmy se nosí nejen na průvody na oslavu masopustu, ale i na maškarní bály s určitou tématikou. Tím nejznámějším karnevalem na světe je bezpochyby je karneval v Rio de Janeiru, dalším známým je v Santa Cruz de Tenerife.

Originální karnevalové kostýmy

Hledáte karnevalový kostým, jenž je originální, propracovaný a výstižný? Můžete si vybrat karnevalový kostým, který vystihne pravého ducha postavy, za kterou chcete se převléct. Prodáváme dětské karnevalové kostýmy, karnevalové kostýmy postav z filmů a pohádek. Navíc karnevalové kostýmy od nás jsou kvalitní a vydrží Vám i několik let. Nošení karnevalových kostýmů je nedílná součást důležitých společenských událostí, které se uskutečňují o prázdninách či festivalech (například Masopust, Halloween, Vánoce či Velikonoce a spousty dalších). Karnevalové kostýmy superhrdinů, nadpřirozených i hororových postav, postav z filmů. O masopustních svátcích na sebe lidé berou většinou podobu klaunů či fantaskních postav a na Halloween volí spíše hororové, nadpřirozené, upíří a další pop-kulturní fantasy postavy. My jsme nabídku rozšířili i na filmové kostýmy superhrdinů a kostýmy komiksových hrdinů. Kostým Superman, kostýmy Star Wars, kostýmy Green Lantern. Vyrobeny jsou z kvalitních materiálů. V této sekci naleznete i různé doplňky ke kostýmu. Nezapoměli jsme samozřejmě ani na děti a nabízíme i dětské kostýmy.

Karnevalové masky a škrabošky

V této kategorii Vám nabízíme kromě kostýmů i originální masky z filmů a her. Prostě si můžete vybrat oblíbenou postavu z milovaného filmu nebo hry a staňte se jí. Masky jsou tak dokonale vyrobené, že Vás všichni budou považovat doopravdy za to, za co jste se převlékli. Latexové masky Vám nebrání v pohybu a dokonale sednou na obličeji. Používají se ve filmovém průmyslu, ale i na divadelních prknech. Latexové masky využijete na večírcích, maškarních bálech, karnevalech i při masopůstním veselí. Masky vytvoří dokonalý dojem a stanete se králem nebo královnou převleků. Pro fanoušky hry Halo nabízíme například helmy. Stačí si projít masky a vybrat si. Latexové masky známe především z Hollywoodských filmů, jako je například Mission Impossible nebo i Agent v sukni. V česku je nejznámější latexová maska Fantomase. Víte, že se latexové masky používají všude na světě při Halloweenu 31. Října a karnevalu? U nás si je můžete nasadit například na Mikuláše nebo čarodějnice, maškarní plesy, divadelní představení. Jejich obliba neustále stoupá, jelikož z Vás opravdu věrohodně udělají někoho nebo něco jiného. Latexová maska je doplněk kostýmu, který velice mnoho vydrží, a tak ji můžete používat znovu a znovu. Karnevalové latexové masky se vyrábí z latexu, což je bílá tekutina, jež je produkována některými rostlinami a stromy. Nejznámějším stromem je kaučukovník. Latex je hlavní surovinou nejen pro výrobu latexových masek, ale i pneumatik, hadic, latexového oblečení, kondomů. Samozřejmě může být vyráběn i synteticky. Masky se vyrábějí dvěma způsoby. Buď se rovnou odlévají podle živé předlohy, nebo se forma vymodeluje z hlíny a následně se vytvoří odlitek ze sádry, který je vyplněn tenkou vrstvou latexu, ten se po uschnutí vyndá a dopracuje ručně, nechybí samozřejmě ani barvení a make-up. Karnevalové latexové masky se nepoužívají jenom na obličej, můžete si s nimi zkrášlit všechny části těla, vytvořit jizvy, bodná zranění, znetvoření nebo nasadit originální paruky. Zkrátka fantasii se meze nekladou, ani nemohou! Vezměte si karnevalovou latexovou masku na párty a rozpoutejte tu pravou zábavu! Kromě latexových masek zde naleznete samozřejmě i originální škrabošky a benátské masky.



Zobrazit jako:
     

Angry Birds originální latexová maska Red Bird

1299 Kč909 Kč-30% z ceny
SKLADEM
připraveno k expedici

Nové zboží

Slevy v měsíci Březen

Hodnocení  [více]

V současné době není napsáno žádné hodnocení.

Musíte vidět

Filtrování výběru

Podle Značky:

Podle Ceny: